Moottorikerhossa tapahtuu

Julkaistu: Maanantaina 17.10.2022 kello 19:28

PERHEAJOT

SU 30.10.2022 KLO 12

Perheajot ovat leikkimielinen kisailu, jossa perhe tai kaveriporukka kiertää autollaan reitin, jonka varrella on erilaisia tehtävärasteja.

Rasteilla kerätyt pisteet ratkaisevat tulokset.

Lähtö Mierontien pihasta.

Osallistujille tarjotaan ruoka.

Tervetuloa!

 

 

Minitrial

la 22.10.2022 klo 12 Silmutjoen hallilla (Rautalammintie 445)

Luokkia riittävästi, jokaiselle löytyy varmasti sopiva.

Hyvät palkinnot, kuten ainaJ

Tarjolla myös makkaraa ja mehua

Lisätietoja: Tomi Kapanen 044 936 3270

Borssia Konnevedellä 10.9.

Julkaistu: Keskiviikkona 7.9.2022 kello 15:22

Sydämellisesti tervetuloa viettämään ukrainalaista lauantaipäivää Hätävaran lounaan ja juhlan tiloihin.

 

Keitto tehdään yhteistyössä Konneveden ukrainalaisten kanssa Hätävaran tiloissa.

Litran hinta on 7 euroa ja annos 5 euroa! Nyt kannattaa maistaa, miltä se Unescon aineettoman kulttuuriperinnön uusin tulokas maistuu.

 

Koululaiset tekevät ukrainan lippuja, kunta liputtaa ja Kyönölän pellolta tulee sylillisiä auringonkukkia.

 

Konneveden SPR keräämät tulot lähetetään Ukrainaan.

RAF:N MAAILMANENSI-ILTA KONNEVEDELLÄ – VIA SILVA MUSICA (RAPID ART FORCE)

Julkaistu: Tiistaina 12.7.2022 kello 17:01

Mitä yhteistä on irlantilaisella klarinetistilla Paul Roella, japanilaisella näyttelijällä Yoko Takedalla, romanialaisella tanssijalla Anastasia Grigorella, oululaisella harmonikkataiteilija Timo Kinnusella ja Etelä-Konneveden kansallispuiston tunnuslinnulla kalasääskellä? Äkkiä ajateltuna ei välttämättä paljoakaan, mutta kun kalenteri pyörähtää heinäkuun lopulle niin oikeastaan – aika paljonkin!

Via Silva Musica on yllättävä taiteellinen kokonaisuus, jonka oivaltava musiikki osaa yllättää niin yleisönsä kuin taitelijat itsensäkin. Nyt heinäkuussa tämä kantavana teemanaan luontoa hyödyntävä kokoelma taiteilijoita tekee ensirantautumisensa Keski-Suomeen Konnevedelle, jossa nähdään taiteen nopean toiminnan joukkojen RAF:n (Rapid Art Force) maailmanensi-ilta 26.-27.7.2022.

RAF yhdistää esityksissään uudella tavalla musiikin eri lajien ja tyylien aineksia. Monitaiteellinen ulottuvuus on läsnä myös yhteistyö muiden taiteenlajien edustajien kanssa, kuten tanssin, teatterin ja visuaalisten taiteiden alueilta. Esitysten aikana kuullaan myös viime vuonna sävelletty teos harmonikalle, hyönteisille ja orkesterille. Hyönteisten äänet säveltäjä on äänittänyt luonnossa ja muokannut ne esitettäväksi eri puolille esitystä sijoitettujen kaiuttimien kautta.

– Olemme mukautuva, improvisoiva ja kokeellinen kokoonpano, joka tuo monia ulottuvuuksia taiteella kommunikointiin ja sillä elämysten tuottamiseen. Ideana on olla paitsi monitaiteellinen niin myös monimusiikillinen, kun sulatamme eri aineksia yhteen mielenkiintoisella tavalla, kertoo International Extemperimental Orchestran taiteellinen johtaja ja RAF:n idean isä harmonikkataiteilija Timo Kinnunen.

Orkesterin ohjelmiston vanhimmat teokset ovat saksalaisen naissäveltäjän Hildegard von Bingenin luomukset 1100-luvulta. Puoli vuosituhatta nuorempi on näyttelijä Yoko Takedan esittämä toriräppi, jonka tekstin ensiesitys oli 1700-luvun alussa japanilaisessa Kabuki-teatterissa.

– Sovitamme yhteen musiikkia, jota ei ehkä ole koettu yhteenkuuluvaksi, Kinnunen paljastaa

Mutta miksi Konnevesi? Tänä vuonna satavuotisjuhliaan viettävä keskisuomalainen kunta on Timo Kinnusen mukaan erinomainen paikka RAF:n maailmanensi-illalle.

– Konneveden luonto ja upea kansallispuisto on jotakin mystistä, joka antaa uskomattomia aineksia esiintymiselle!

RAF:n esiintyminen Konnevedellä on kaikkea muuta kuin perinteinen tapa toteuttaa konsertti. Ensiesitys nähdään kansallispuiston porttina toimivan Häyrylänrannan upeissa järvimaisemissa tiistaina 26. heinäkuuta kello 19 alkaen. Keskiviikkona 27. heinäkuuta koetaan puolestaan liki koko päivän mittainen konserttien sikermä, joka liitelee kalasääsken tavoin läpi Etelä-Konneveden kansallispuiston. Taiteen nopean toiminnan joukot irtoavat laiturista satapaikkaisella E-K Linesin M/S Linnea -aluksella kohti kansallispuistoa puoliltapäivin, jonka mukanaan yleisö pääsee elämykselliselle vesistömatkalle. Risteilyn aikana esiinnytään muun muassa Majasaarella, josta avautuvat maisemat kansallispuiston upeimpiin paikkoihin keskellä kauneinta kesäpäivää. RAF:n taiteesta pääsee nauttimaan myös rannalta käsin, kun risteily ottaa välipysähdyksen Kivisalmessa, jatkaen sieltä vielä matkaansa päätepisteeseensä Neiturin kanavalle, jossa koetaan RAF:n maailmanensi-illan loppuhuipennus iltaseitsemästä alkaen.

– Esityksen aikana ympäristössä voi myös tapahtua yllättäviä ja odottamattomia asioita, joten yleisön kannattaa olla valppaana, Kinnunen vinkkaa.

Via Silva Musican vierailu RAF:n myötä Konnevedellä on osa Konnevesi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa ja konsertit järjestää Konneveden kunta. Konsertteihin Häyrylänrannassa, Majasaaressa, Kivisalmessa ja Neiturissa on vapaa pääsy. Risteilylle on mahdollista lähteä mukaan Häyrylänrannasta tai Kivisalmesta, jossa on myös mahdollista nousta matkan varrella pois kyydistä.

– Konneveden juhlavuosi on ollut jo tähän mennessä monipuolinen tapahtumien helminauha ja nyt osaltaan tämä konserttivierailu RAF:n ensi-illan merkeissä on upea lisä Konnevedelle juhlistamaan satavuotiasta Konnevettä, iloitsee Konneveden kunnanjohtaja Mika Pasanen.

RAF:n maalmanensi-ilta Konnevedellä 26.-27.7.

Tiistai 26.7.
klo 19.00: RAF:n konsertti (vapaa pääsy), Häyrylänranta, Konneveden satama, Satamatie 60, 44300 Konnevesi

Keskiviikko 27.7.
klo 12: Lähtö Häyrylänrannasta, M/S Linnea, E-K Lines, Konneveden satama, Satamatie 60, 44300 Konnevesi

klo 13.30: RAF:n konsertti, Majasaari, Etelä-Konneveden kansallispuisto

klo 15.30: RAF:n konsertti (vapaa pääsy), Kivisalmi, Rautalammintie 1935, 44350 Konnevesi

klo 16.30: Lähtö Kivisalmesta, M/S Linnea, E-K Lines, Kivisalmi, Rautalammintie 1935, 44350 Konnevesi

klo 19.00: RAF:n konsertti (vapaa pääsy), Neiturin kanava, Vesannontie, 44350 Konnevesi

klo 20.00: Paluumatka Kivisalmesta Häyrylänrantaan, M/S Linnea, E-K Lines

klo 21.30: Saapuminen Häyrylänrantaan

Risteilyliput:
Häyrylänranta – Kivisalmi: 25 euroa
Kivisalmi – Neituri: 25 euroa
Häyrylänranta – Neituri – Häyrylänranta: 50 euroa

Risteilyliput myy E-K Lines: https://eklines.fi

Kivisalmesta ja Neiturista on mahdollisuus palata Häyrylänrantaan myös maantietä pitkin, ellei halua osallistua täysimittaiselle risteilylle. Paluumatkan hinta 10 euroa.

Muutokset mahdollisia.

—-

Via Silva Musica – RAF

Kokoonpano 26.7.

Paul Roe, klarinetti, bassoklarinetti

Anastasia Grigore, tanssi

Mia Zabelka, viulu

Adrian Mantu, sello

Timo Kinnunen, harmonikka

Kokoonpano 27.7.

Paul Roe, klarinetti, bassoklarinetti

Yuko Takeda, näyttelijä

Anastasia Grigore, tanssi

Lotta Rautakorpi, akrobatia

Mia Zabelka, viulu

Adrian Mantu, sello

Timo Kinnunen, harmonikka

Tarinapaatti on vesillä jälleen.

Julkaistu: Tiistaina 5.7.2022 kello 13:03

Maukka ja Väykkä on kirjailija Timo Parvelan kirjoittama kertomussarja ystävyydestä ja erilaisuuden tunnistamisesta sekä hyväksymisestä.
TV:n Joulukalenteristakin tutut hahmot ja tarinat kuvaavat yhteiselon ihanuutta ja vaikeuksia, huumoria ja kyyneleitä kaihtamatta.

Tarinapaatti on iloinen koko perheen tuokio.
Esiintyjät tarinoivat laivan kannelta, rannalta tai laiturilta, ja yleisö
voi seurata esitystä rannalta, laiturilta, omasta veneestä, tai vaikka
järvessä kelluen.

Tarinapaatti Häyrylänrannassa 21.7.

Järjestäjänä MLL Konneveden paikallisyhdistys

Konnevesi 100v tapahtumia heinäkuun ensimmäisellä viikolla

Julkaistu: Maanantaina 4.7.2022 kello 17:24

Nyt on Konneveden kesä täynnä tapahtumia. Tällä viikolla on ohjelmaa varmasti jokaiselle jotain.

Seuraa sivuja sekä Facebook päivityksiä mahdollisista lisäyksistä ja muutoksista.

Tervetuloa läheltä ja kaukaa Konnevedelle.

Konneveden ensimmäisestä kunnanvaltuuston kokouksesta 100 vuotta

Julkaistu: Torstaina 6.1.2022 kello 17:43

Itsenäinen Konneveden kunta syntyi Rautalammin kunnan, Konnevesi-järven länsipuolella olevista alueista vuoden 1922 alussa.

Konnevesi100

Löytyykö Vuoden retkipaikka Konnevedeltä?

Julkaistu: Torstaina 6.1.2022 kello 17:32

Häähninmäen ulkoilualue on ehdolla Vuoden parhaaksi retkeilypaikaksi. Kriteereinä kauniin luonnon lisäksi on mahdollisimman monipuoliset retkeilypalvelut.

Käy äänestämässä voitto Konnevedelle

Konnevesi faktoja ja historiaa

Julkaistu: Keskiviikkona 22.5.2019 kello 12:53

Konnevesi sijaitsee Keski-Suomen ja Pohjois-Savon maakuntien rajalla, Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee Konneveden ja Rautalammin kunnissa.  Järviä Konnevedellä on kaikkiaan 101, suurimpina Keitele, Konnevesi ja Liesvesi.  Pinta-alaltaan Konnevesi on 680,85 km2, väkiluvultaan 2702 sijoittuen useimpiin kyliin kunnassa: Hänniskylä, Hytölä, Istunmäki, Kärkkäiskylä,  Kirkonkylä, Lummukka, Mäkäräniemi, Pukara, Pyhälahti, Rossinkylä  Siikakoski, Sirkkamäki, Särkisalo, Lahdenkylä, Pyydyskylä, Välimäki, Leskelänkylä, Jouhtikylä ja Tankolampi.

Konneveden Särkisalosta on tehty kivikautiseen Suomusjärven kulttuuriin liittyviä esinelöytöjä.[10]

Kirkonkylä eli Kärkkäiskylä alkoi nousta 1700-luvun lopussa.[10]

Kunta itsenäistyi Rautalammin emäpitäjästä vuonna 1922Konneveden seurakunta oli itsenäistynyt Rautalammin seurakunnasta jo vuonna 1920.[7]Konneveden seurakunta kuuluu Pieksämäen rovastikuntaan ja Kuopion hiippakuntaan.

Istunmäkeen, kunnan itäosaan, Keiteleen ja Pohjois-Konneveden erottavan noin kilometrin levyisen kantaan poikki, rakennettiin vuonna 1927 Neiturin kanava.[10]

Konneveden harmaasta graniitista rakennettu, kansallisromanttista tyylisuuntausta edustava länsitornillinen pitkäkirkko valmistui vuonna 1923. Sen on suunnitellut arkkitehti Ilmari Launis. Kirkon seinien kosteuseristyksen epäonnistumisen vuoksi rakennusta jouduttiin kunnostamaan vuonna 1956. Vuonna 2006 kirkko peruskorjattiin ja modernisoitiin. Kuopion piispa Wille Riekkinen vihki Konneveden kirkon ajanmukaiseksi uudistettuna jälleen käyttöön 10. joulukuuta 2006.

Tästä linkistä pääset Konneveden kunnan sivuille ja tästä linkistä Etelä-Konneveden kansallispuiston sivuille.