Ulkoilma Festivaali kansallispuistoon elokuussa 2020

Julkaistu: Maanantaina 17.2.2020 kello 20:28

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Etelä-Konneveden kansallispuiston lähialueet täyttyvät sadoista ulkoilun harrastajista, kun järjestetään laatuaan ensimmäinen Ulkoilma Festivaali -tapahtuma. Koko perheen ulkoilu- ja retkeilytapahtumassa opitaan, inspiroidutaan ja nautitaan monipuolisesti kaikkia aisteja hyödyntäen.

Etelä-Konneveden portilla Pohjois-Savon Rautalammilla päästään tutustumaan 28.-30.8.2020 oikein kunnolla ulkoiluun ja retkeilyyn. Luvassa on runsaasti erilaisia kursseja, retkiä, työpajoja ja luentoja, joiden sisällöt inspiroivat ja innostavat. Festivaalialueelle rakentuu suuri telttakylä, jossa on turvallista ja hauskaa yöpyä raikkaassa ulkoilmassa – etkä tarvitse edes omaa telttaa!

Ulkoilma Festivaali – Suomalaisen ulkoilun festivaali järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuiston portilla 28.-30.8.2020. Festivaalialueena toimii Törmälän loma- ja kurssikeskus. Tapahtuman järjestäjänä toimii Kuopiolainen Kompass Outdoor, joka julkaisee myös Ulkoilma.fi-sivua.

Maakuntaviesti peruttu

Julkaistu: Maanantaina 17.2.2020 kello 20:25

Nyt jouduttiin perumaan myös Keski-Suomen maakuntaviesti – talviurheilutapahtumat kärsivät kehnosta talvisäästä

Keski-Suomen maakuntaviesti on peruttu huonon lumitilanteen takia, kertoo kilpailun johtaja Väinö Varis.

Konnevedellä hiihdettäväksi aiottu viesti siirretiin jo kertaalleen varapäivälle 1. maaliskuuta, mutta sääennusteet näyttävät nyt siltä, ettei latuja saada hiihtokuntoon.

73. kertaa hiihdettävä maakuntaviesti oli tarkoitus ensin suksia Konnevedellä 25. tammikuuta, mutta lunta ei silloin ollut tarpeeksi laduille, jotta kilpailu oltaisiin voitu järjestää.

Maakuntaviesti olisi ollut Konneveden kunnan ja Konneveden Urheilijoiden yhteisponnistus.

Väinö Variksen mukaan viestejä on peruttu ennenkin, mutta lähinnä liian kovan pakkasen vuoksi. Taloudellista tappiota peruuntumisesta ei juurikaan tule, mutta maakuntaviestin peruuntuminen itsessään harmittaa.

– Ei olla ainoita, että sikäli ei tarvitse hävetä. Muitakin isoja hiihtotapahtumia ovat joutuneet myös perumaan, eli samassa junassa ollaan toisten kanssa, Varis toteaa.

Ice Skating tour

Julkaistu: Perjantaina 7.2.2020 kello 13:21

Nyt nauttimaan talven riemuista koko perheen tapahtumaan Laupunmäen koulun luisteluradalle.

Ice Skating tour 7.2.klo 18.00

Onnea Tanja

Julkaistu: Perjantaina 31.1.2020 kello 22:10

Liikunnanohjaaja Tanja Mehto palkittiin juuri 31.1. 2020 Konneveden vuoden liikuntateko -palkinnolla Keski-Suomen Urheilugaalassa! Onnea Tanja😍🏆

”Liikunnanohjaaja Tanja Mehto säteilee ympärilleen liikunnan ja terveellisen elämäntavan riemua niin persoonana, ohjaajana ja organisaattorina kuin työyhteisön pirskahtelevan iloisena jäsenenä. Tanja liikuttaa monipuolisesti ja innostavasti kaikenikäisiä ja -kuntoisia. Lisäksi Tanja kuuntelee kuntalaisten toiveita liikuntapaikkojen rakentamisessa ja vie asioita määrätietoisesti eteenpäin.”

TÖRMÄLÄN JOULU 23.- 26.12.2019

Julkaistu: Tiistaina 29.10.2019 kello 19:25

TUNNELMALLINEN

Törmälän joulu 23.- 26.12.2019

PERINTEITÄ KUNNIOITTAEN

Saapuminen Törmälän jouluiseen tunnelmaan aaton aattona noin kello 14, jolloin tutustumme toisiimme ja nautimme kahvipöydän antimista. Kahvien jälkeen majoittaudumme Marjatan pirtin huoneisiin. Ennen päivällistä kuuntelemme nuorten jouluisia lauluja viululla ja pianolla – ja laulamme yhdessä sekä koristelemme joulukuusen. Päivällinen on tarjolla kello 18.

Jouluaattona aamiaisen jälkeen teemme pienen kävelyretken Etelä-Konneveden kansallispuiston maisemiin. Saatuamme punaiset posket palaamme Väentupaan kuuntelemaan joulurauhan julistusta Suomen Turusta ja sen päälle nauttimaan joulupuurosta. Joulusaunan rauhasta nautimme ennen perinteistä joulupäivällistä, jonka nautimme pitkään ja rauhassa Väentuvassa kello 18 alkaen. Illan hämyssä saamme punanuttuisen vieraan!

 

Joulupäivän aamuna Rautalammin kauniissa kirkossa on joulukirkko. Kirkkoon on mahdollisuus mennä hevosreellä sään niin salliessa (reki ei kuulu jouluohjelman hintaan). Kirkon jälkeen juomme kunnon kirkkokahvit. Iltapäivän nautimme joulunrauhasta, joululauluista ja Joulutarinasta.

Tapaninpäivänä nautimme aamiaisen jälkeen ulkoilusta ja Törmälän kirkossa järjestettävästä kirkkohetkestä. Kotimatkalle lähdemme yhteisen lounaan jälkeen.

Törmälän joulun hinta on 400 euroa.

Hintaan sisältyvät: majoitus 2 hengen huoneessa, joissa oma suihku ja wc, tulopäivänä päiväkahvin ja päivällisen, jouluaattona aamiaisen, lounaan, päiväkahvin ja juhlapäivällisen, joulupäivänä aamiaisen, lounaan, päiväkahvin ja päivällisen, Tapanina aamiaisen ja lounaan. Sekä jouluisen ohjelman ja rantasaunan joululöylyt.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Isäntä Matti Varis Puh: 040 558 2439 tai info@tormala.fi

Särkisalo kulkijan silmin

Julkaistu: Torstaina 15.8.2019 kello 9:44

Konnevesi yllättää kulkijan positiivisesti.

Pannuja ja porinaa blogin kirjoittajat vierailivat kesällä Särkisalon Riihikahvilassa ja Navettakinossa ja kirjoittavat kokemuksistaan blogissaan.

Käy lukemassa kuinka Konnevesi yllätti kulkijat.

Konnevesi faktoja ja historiaa

Julkaistu: Keskiviikkona 22.5.2019 kello 12:53

Konnevesi sijaitsee Keski-Suomen ja Pohjois-Savon maakuntien rajalla, Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee Konneveden ja Rautalammin kunnissa.  Järviä Konnevedellä on kaikkiaan 101, suurimpina Keitele, Konnevesi ja Liesvesi.  Pinta-alaltaan Konnevesi on 680,85 km2, väkiluvultaan 2702 sijoittuen useimpiin kyliin kunnassa: Hänniskylä, Hytölä, Istunmäki, Kärkkäiskylä,  Kirkonkylä, Lummukka, Mäkäräniemi, Pukara, Pyhälahti, Rossinkylä  Siikakoski, Sirkkamäki, Särkisalo, Lahdenkylä, Pyydyskylä, Välimäki, Leskelänkylä, Jouhtikylä ja Tankolampi.

Konneveden Särkisalosta on tehty kivikautiseen Suomusjärven kulttuuriin liittyviä esinelöytöjä.[10]

Kirkonkylä eli Kärkkäiskylä alkoi nousta 1700-luvun lopussa.[10]

Kunta itsenäistyi Rautalammin emäpitäjästä vuonna 1922Konneveden seurakunta oli itsenäistynyt Rautalammin seurakunnasta jo vuonna 1920.[7]Konneveden seurakunta kuuluu Pieksämäen rovastikuntaan ja Kuopion hiippakuntaan.

Istunmäkeen, kunnan itäosaan, Keiteleen ja Pohjois-Konneveden erottavan noin kilometrin levyisen kantaan poikki, rakennettiin vuonna 1927 Neiturin kanava.[10]

Konneveden harmaasta graniitista rakennettu, kansallisromanttista tyylisuuntausta edustava länsitornillinen pitkäkirkko valmistui vuonna 1923. Sen on suunnitellut arkkitehti Ilmari Launis. Kirkon seinien kosteuseristyksen epäonnistumisen vuoksi rakennusta jouduttiin kunnostamaan vuonna 1956. Vuonna 2006 kirkko peruskorjattiin ja modernisoitiin. Kuopion piispa Wille Riekkinen vihki Konneveden kirkon ajanmukaiseksi uudistettuna jälleen käyttöön 10. joulukuuta 2006.

Tästä linkistä pääset Konneveden kunnan sivuille ja tästä linkistä Etelä-Konneveden kansallispuiston sivuille.