Turvallisuusseminaari Konnevesisalissa 28.8. klo 12-17

Julkaistu: Maanantaina 17.8.2020 kello 21:24

Nyt kannattaa tulla kuuntelemaan tärkeää asiaa tämän päivän turvallisuudesta. Painavaa asiaa niin huumeista kuin kyberturvallisuudestakin.

Vapaa pääsy, mutta ilmoittautuminen 21.8. klo 15.00 mennessä info@konnevessi.fi

Museolla korjataan mm tuulimylly

Julkaistu: Maanantaina 6.7.2020 kello 21:53

Tänä kesänä Konneveden museolla suoritetaan korjaustöitä, mutta museoalueelle on silti vapaa pääsy ma-pe klo 9.00-15.00. Korjaustöiden vuoksi opastettuja kierroksia ei tänä kesänä järjestetä, mutta alueella voi kierrellä omatoimisesti. 1700- ja 1800 –lukujen rakennusten ihastelun lisäksi museolla pääsee tutustumaan kesälampaisiin ja –kanoihin.

Kalastusta tiistaisin

Julkaistu: Torstaina 2.7.2020 kello 17:37

Lisäohjelmaa tullut viikkokalenteriin.

Nyt on mahdollisuus lähteä vaikka koko perheen voimin kokeilemaan opastetusti kalaonnea yksityisellä Lukkarinlammella, Kärkkäälässä.

Erä’s Pete järjestää kaikki tarvittavat kalastusvälineet ja kirjolohiluvat. Nyt vain hakemaan evästä ruokapöytään, taatusti tuoretta kalaa, kun itse pyytää.

Tiistaisin klo 12 – 15, lisätietoa Erä’s Peteltä puh 040 536 8830

Visit Konneveden ja Konneveden kunnan somelähettiläät on nimetty!

Julkaistu: Tiistaina 2.6.2020 kello 18:43

Kesäkuun alusta Konnevedellä aloitti viisi uutta somelähettilästä, jotka esittäytyvät Visit Konneveden ja Konneveden kunnan somekanavissa ja verkkosivuilla jo aivan lähiaikoina

Lähettiläinä aloittavat Heidi Viik-Hänninen, Jenni Vanhanen, Markku Savolainen, Sanna Immonen ja Sanna Jäntti. Kuvassa heistä ovat Markku Savolainen (Severi Sumppu), Sanna Immonen ja Heidi Viik-Hänninen. Somelähettiläiden kanssa toimivat Visit Konneveden Paula Vetikko (kuvassa oikealla) ja Riku Tulla (kameran takana 📸)

Ensimmäistä kertaa Konnevedellä nimetyt somelähettiläät ovat aktiivisia somettajia, joiden sisältöä tullaan näkemään Visit Konneveden ja kunnan somekanavissa tästä kesästä alkaen. Kannattaa siis laittaa somekanavat aktiiviseen seurantaan 👇🏼

Visit Konnevesi Instagramissa: https://www.instagram.com/visitkonnevesi/

Visit Konnevesi Facebookissa: https://www.facebook.com/visitkonnevesi/

Konneveden kunta Instagramissa: https://www.instagram.com/konnevedenkunta/

Konneveden kunta Facebookissa: https://www.facebook.com/konnevedenkunta/

Muistathan myös itse somettaessasi merkitä matkaan #visitkonnevesi ja mikäli halua omia kuviasi Visit Konneveden sivuille niin käy tägäämässä instassa @visitkonnevesi

Uusia luontoelämyksiä Konnevedellä

Julkaistu: Torstaina 7.5.2020 kello 15:33

Kesän 2020 uutuus majoitus-ja elämyspalveluun on viettää yö puussa.

Vietä yö metsässä on monelle jo koettu kokemus, mutta siihen vielä ripaus lisää ja majoitutaan metsässä puuteltassa. Voit siis sanoa kirjaimellisesti olleesi yötä puussa. Teltta viritetään kolmen puunväliin ja nukkuja leijuu ”ilmassa”. Läpinäkyvän katon kautta voit ihailla tähtitaivasta ja kuunnella varsinkin näin keväällä huumaavaa lintujen konserttia auringon noustessa. Täällä sinulla on mahdollisuus rauhoittua, palautua koronastressistä ja nauttia luonnosta kaikilla aisteilla.

Suopirtin tilan puuteltta tarjoaa tämän ekologisen luontoelämyksen.

 

Hae somelähettilääksi Konnevedelle

Julkaistu: Keskiviikkona 22.4.2020 kello 15:41

Konneveden kunta ja Visit Konnevesi hakevat yhdessä vapaaehtoisia sosiaalisen median lähettiläitä. Ensimmäistä kertaa nimettävillä somelähettiläillä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä kokemaan Konneveden ainutlaatuisia luontokohteita, kertomaan yllättäviäkin asioita omasta kunnastaan, kyläkunniltaan tai muuten vain viihdyttämään somen kuluttajia.

Etsimme positiivisia ja aktiivisia konnevetisiä tai Konnevedellä viihtyviä tekemään paikkakuntaa tunnetuksi sosiaalisessa mediassa ja sen ulkopuolella. Haemme eri-ikäisiä henkilöitä eri taustoista laajasti ympäri Konneveden. Somelähettiläiden on tarkoitus esitellä kuntaa omissa sosiaalisen median kanavissa ja kunnan sekä Visit Konneveden kanavissa omista näkökulmistaan ja omalla tyylillään.

Lähettiläänä pääset tutustumaan Konneveteen pintaa syvemmältä. Tavoitteenasi on tehdä sosiaaliseen mediaan mielenkiintoista sisältöä eri alustoille. Voit olla ahkera vloggaaja, innokas instastoorien kuvaaja, sanavalmis blogikirjoittaja tai aktiivinen facebookaaja. Aiheitasi voivat olla erilaiset tapahtumat, tempaukset, harrastukset paikkakunnalla tai ihan vaan arkielämän pienemnät ja suuremmat ilonaiheet.

Somelähettiläänä pääset toimimaan osana Konneveden kunnan ja Visit Konneveden verkostoa sekä tekemään yhteistyötä paikkakunnan yrittäjien sekä muiden toimijoiden kanssa. Tehtävään valitut henkilöt perehdytetään somelähettilästyöhön, mutta tärkeintä on, että teet juuri oman itsesi näköistä sisältöä. Tehtävä on vapaaehtoistyötä, eikä siitä makseta palkkaa. Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi perehdytys tehtävään ja yhteydenpito tehdään pääasiallisesti sähköisiä kanavia pitkin.

Tässä haastavassa ajassa pienetkin arjenkin positiiviset aiheet ovat kokoaan suurempia.

Odotamme sinulta aktiivista otetta sosiaalisen median kanavissa. Voit olla ahkera sisällöntuottaja, innokas kommentoija tai henkilö, joka auttaa apua tarvitsevia tiedon äärelle. Mikäli kamera pysyy kädessäsi, emme katso pahalla jos somesta löytyy näyttävää kuva- tai videomateriaalia Konnevedestä. Tärkeintä kuitenkin on, että olet positiivisella asenteella varustettu ja tykkäät uusista haasteista.

Ei muuta kuin menoksi!

Konneveden kunnan ja Visit Konneveden somelähettiläiden hakuaika on 22.4.-3.5.2020. Hakemuksen löydät alapuolelta.

 

Lisätietoja tehtävästä antaa:

Riku Tulla, 040 840 8238, riku.tulla@konnevesi.fi

Paula Vetikko, 050 588 2600, paula@vetikkotravel.fi

 

 

Ulkoilma Festivaali kansallispuistoon elokuussa 2020

Julkaistu: Maanantaina 17.2.2020 kello 20:28

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Etelä-Konneveden kansallispuiston lähialueet täyttyvät sadoista ulkoilun harrastajista, kun järjestetään laatuaan ensimmäinen Ulkoilma Festivaali -tapahtuma. Koko perheen ulkoilu- ja retkeilytapahtumassa opitaan, inspiroidutaan ja nautitaan monipuolisesti kaikkia aisteja hyödyntäen.

Etelä-Konneveden portilla Pohjois-Savon Rautalammilla päästään tutustumaan 28.-30.8.2020 oikein kunnolla ulkoiluun ja retkeilyyn. Luvassa on runsaasti erilaisia kursseja, retkiä, työpajoja ja luentoja, joiden sisällöt inspiroivat ja innostavat. Festivaalialueelle rakentuu suuri telttakylä, jossa on turvallista ja hauskaa yöpyä raikkaassa ulkoilmassa – etkä tarvitse edes omaa telttaa!

Ulkoilma Festivaali – Suomalaisen ulkoilun festivaali järjestetään Etelä-Konneveden kansallispuiston portilla 28.-30.8.2020. Festivaalialueena toimii Törmälän loma- ja kurssikeskus. Tapahtuman järjestäjänä toimii Kuopiolainen Kompass Outdoor, joka julkaisee myös Ulkoilma.fi-sivua.

Maakuntaviesti peruttu

Julkaistu: Maanantaina 17.2.2020 kello 20:25

Nyt jouduttiin perumaan myös Keski-Suomen maakuntaviesti – talviurheilutapahtumat kärsivät kehnosta talvisäästä

Keski-Suomen maakuntaviesti on peruttu huonon lumitilanteen takia, kertoo kilpailun johtaja Väinö Varis.

Konnevedellä hiihdettäväksi aiottu viesti siirretiin jo kertaalleen varapäivälle 1. maaliskuuta, mutta sääennusteet näyttävät nyt siltä, ettei latuja saada hiihtokuntoon.

73. kertaa hiihdettävä maakuntaviesti oli tarkoitus ensin suksia Konnevedellä 25. tammikuuta, mutta lunta ei silloin ollut tarpeeksi laduille, jotta kilpailu oltaisiin voitu järjestää.

Maakuntaviesti olisi ollut Konneveden kunnan ja Konneveden Urheilijoiden yhteisponnistus.

Väinö Variksen mukaan viestejä on peruttu ennenkin, mutta lähinnä liian kovan pakkasen vuoksi. Taloudellista tappiota peruuntumisesta ei juurikaan tule, mutta maakuntaviestin peruuntuminen itsessään harmittaa.

– Ei olla ainoita, että sikäli ei tarvitse hävetä. Muitakin isoja hiihtotapahtumia ovat joutuneet myös perumaan, eli samassa junassa ollaan toisten kanssa, Varis toteaa.

Ice Skating tour

Julkaistu: Perjantaina 7.2.2020 kello 13:21

Nyt nauttimaan talven riemuista koko perheen tapahtumaan Laupunmäen koulun luisteluradalle.

Ice Skating tour 7.2.klo 18.00

Onnea Tanja

Julkaistu: Perjantaina 31.1.2020 kello 22:10

Liikunnanohjaaja Tanja Mehto palkittiin juuri 31.1. 2020 Konneveden vuoden liikuntateko -palkinnolla Keski-Suomen Urheilugaalassa! Onnea Tanja😍🏆

”Liikunnanohjaaja Tanja Mehto säteilee ympärilleen liikunnan ja terveellisen elämäntavan riemua niin persoonana, ohjaajana ja organisaattorina kuin työyhteisön pirskahtelevan iloisena jäsenenä. Tanja liikuttaa monipuolisesti ja innostavasti kaikenikäisiä ja -kuntoisia. Lisäksi Tanja kuuntelee kuntalaisten toiveita liikuntapaikkojen rakentamisessa ja vie asioita määrätietoisesti eteenpäin.”