Konneveden kirkko

Seurakunnan jumalanpalveluselämän keskuksena toimii v. 1923 vihitty, arkkitehti Ilmari Launiksen suunnittelema, paikallisesta graniitista rakennettu kivi-kirkko, joka on Keski-Suomen ainoa harmaakivikirkko.
Kirkontornin kaksi kelloa ovat saksalaisvalmisteiset.

Kirkossa on kahdet urut, vuonna 1957 Kangasalan urkutehtaan rakentamat 20-äänikertaiset, pneumaattiset urut ja vuonna 2003 hankitut Allen Renaissance- merkkiset 50-äänikertaiset, expanderilla varustetut digitaaliurut.

Ilmari Launis (1881-1955, ent. Lindberg) suunnitteli useita kirkkoja: Kalvolan kirkko, Konneveden kirkko, Lumivaaran kirkko, Pomarkun kirkko, Pornaisten kirkko, Saaren kirkko, Sammaljoen kirkko ja Tervon kirkko.

Launiksella oli oma arkkitehtitoimisto Leppävaarassa Espoossa vuodesta 1906 ja vuodesta 1920 lähtien Helsingissä. Launis työskenteli 1920- ja 1930-luvuilla Yleisten rakennusten ylihallituksessa. Vuodesta 1937 hän työskenteli Kuopion piirin piiriarkkitehtina kunnes erosi virasta vuonna 1948.

Kirkossa tehtii peruskorjaus 1950-luvulla kosteusvaurioiden vuoksi, jotka ovat olleet hyvin tyypillisiä Launiksen kirkoille. Vasta tässä yhteydessä kirkkoon hankittiin alttaritaulu, taiteilija Urho Lehtisen työ ”Taakankantajat”.

Kuvassa kirkkosali lehteriltä nähtynä ennen vuoden 2006 peruskorjausta, jossa mm. uusittiin kirkon peltikatto ja sähköistys, sekä rakennettiin vesijohto ja nykyaikaiset wc- ja sakastitilat.

Remontissa alttaripöytä irroitettiin alttariseinästä ja alttarikaiteista tehtiin irroitettavat ja siirrettävät kulkue-ehtoolliskäytäntöä ja kirkon konserttikäyttöä varten.

Kirkon uudelleen käyttöönvihkimisen toimitti
2. adventtina 10.12.2006 piispa Wille Riekkinen.

Konneveden kirkko
Sirkkamäentie 47, Konnevesi, Suomi