Konneveden luontoilta – PERUTTU!

Ajankohta: 15.8.2020 klo 15:00 – 17:00

Konneveden tutkimusaseman perinteikkäässä Piolookisen luontoillassa ratkotaan jälleen yleisön luontohavaintoja ja -kysymyksiä. Luontoilta siirtyy perinteiseltä paikaltaan heinäkuun alusta elokuulle.

Luontoilta on lauantaina 15.8.2020 klo 15.00-17
Konneveden tutkimusasemalla (Sirkkamäentie 220, Konnevesi).

Illan asiantuntijoina toimivat Jyväskylän yliopiston tutkijat: Minna-Maarit Kytöviita (kasvit), Jari Haimi (selkärangattomat eläimet ja maaperä), Harri Högmander (linnut), Timo Marjomäki (kalat) ja Marko Haapakoski (nisäkkäät). Iltapäivän juontaa tutkimusaseman johtaja, professori, Hannu Ylönen.

Ilmoita luontohavainto!

Suosittu Piolookisen luontoilta järjestetään jo 15. kerran. Luontoillan tarkoituksena on vastata hyvin monipuolisiin ja erilaisiin kysymyksiin. Jotta illasta tulisi mahdollisimman antoisa, toivovat luontoillan asiantuntijat luontoaiheisia kysymyksiä myös ennakkoon. Tavallisiltakin tuntuvat havainnot saattavat olla erityisen arvokkaita tutkijoille ja kertoa heille luonnon nykytilasta. Voit lähettää luontoaiheisen kysymyksen tai luontohavainnon sähköpostitse osoitteeseen luontoilta@jyu.fi.

Luontoillassa otamme korona-ajan turvallisuusseikat huomioon tapahtuman järjestelyissä. Yleisö istuu väljemmin, ei vain raadin edessä, vaan monessa paikassa videoseinien ääressä. Kahvi- ja lettujonossa pidetään huoli etäisyyksistä ja järjestyksen valvojat laskevat tutkimusaseman tantereelle virtaavan yleisömäärän. Mutta, lettupannut tirisisivät ja grillimakkaran ja kahvin tuoksu kutsuu puhvetin ääreen niin vanhoja kävijöitä kuin uusia ystäviäkin.

Tärkeintä on, että saamme yhteisöllisen luontoiltamme järjestettyä ihan kasvotusten. Olemme istuneet tarpeeksi ruutujen ääressä, niin työssä kuin läheistemme kontaktien kanssa. Elämä palaa Piolookiselle! Tulkaa tekin – terveinä.

Lisätietoja:
Professori Hannu Ylönen, 050 539 9542, hannu.j.ylonen@jyu.fi